В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони

...
 В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони
Коментари Харесай

Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?

 

В неделя ще бъде най-вече слънчево . Следобед над планинските региони от западната половина на страната ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места в планините ще превали и прегърми.

Вятърът от изток-североизток краткотрайно ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София - към 21°.

Времето по Черноморието

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок 3 мин. На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок 3 мин. На 53 година умря номинираният за „ Оскар “ режисьор Морган Спърлок  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 23°. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че с наклонност на намаляване.

Времето в планините

Над планините ще бъде най-вече слънчево, следобяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места в масивите от западната половина на страната ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 8°.

Вечерта от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността

5-дневна прогноза

В понеделник ще доминира слънчево време. Около обяд и следобяд над североизточните региони и планините в Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места там ще превали. В утринните часове ще е съвсем безшумно и на обособени места в котловините и низините за малко ще има мъгла. През деня ще духа слаб северен вятър.

През идващите дни до края на интервала въздушната маса над страната още веднъж ще е мощно неустойчива. На доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Във вторник е допустимо да превали. В сряда и четвъртък към обяд и следобяд има условия за местни интензивни феномени и градушки.

 

 

Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°. В петък преваляванията ще отслабнат по обсег и активност. Ще стартира покачване на температурите.

Времето в Европа

На Британските острови ще е най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в следобедните часове ще има гръмотевична активност. Преди обяд във Франция, страните от Бенелюкс и Централна Европа ще доминира слънчево време, само че към и след пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд.

От сряда – още веднъж интензивни превалявания в доста региони

В южните региони на Скандинавския полуостров и в Дания следобяд се чакат интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров с повече облаци над крайните северни региони. На Апенинския полуостров също ще доминира слънчево време, но следобед в обособени региони ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали.

Над прибалтийските страни и по-голямата част от Източна Европа ще е най-вече слънчево, като се изключи южните региони на Европейска Русия, Централна и Източна Украйна, където облачността ще е забележителна и тук-там ще има валежи от дъжд, а в крайните североизточни региони на континента ще превалява сняг.

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР